Press

Presskontakter

Pressmeddelanden

2021-11-01

Grand finale för Sveriges största satsning på friluftsliv – Friluftslivets år 2021 

Den 6–7 december samlas över 200 aktörer inom svenskt friluftsliv för att avrunda friluftslivets år 2021 och diskutera framtidens utmaningar och möjligheter med friluftslivet.  

2021-05-07

IJustWantToBeCool vill få fler ungdomar att ge sig ut i naturen

Sveriges mest kända humorgrupp blir ambassadörer för Luften är fri – Friluftslivets år. Samarbetet inleds med en gameshow där IJustWantToBeCool tar sig an den svenska naturen för att se vem som blir den ultimata överlevaren.

2021-04-30

Är luften fri i skyddad natur?

Under maj lyfter Luften är fri varför det är viktigt att bevara natur och vill öka kännedomen om vad skyddad natur innebär.

2021-04-29

Friluftsdagar behövs i alla åldrar. 

29 april, uppmärksammar vi Sveriges friluftsdag. Friluftslivet har kanske aldrig varit viktigare än nu och Svenskt Friluftsliv menar att det är tid att låta friluftsdagar få en större roll både i skolan och i arbetslivet!

2021-03-29

Nationell samverkan för mer utomhusvistelse i skolan

Den nationella satsningen på Friluftslivets år 2021 uppmärksammar vikten av och fördelarna med friluftsdagar och utomhuspedagogik i skolan. Myndigheter, kommuner och ideella organisationer i samverkan med Svenskt Friluftsliv går nu ihop för att stötta skolor under hela året, med start i april.

Friluftsdagar gynnar personalhälsan

Den nationella satsningen på Friluftslivets år 2021 uppmärksammar vikten av och fördelarna med friskvård och friluftsdagar på arbetsplatsen. En handledning har tagits fram med tips och råd till arbetsplatser på hur man kan gå tillväga, samt information om hur en utedag kan arrangeras utifrån de aktuella restriktionerna för sammankomster.

2021-01-12
Invigning av Friluftslivets år 2021

Nu drar Sveriges hittills största satsning på friluftsliv i gång. Friluftslivets år startar med en invigningsvecka i januari, där blanda annat friluftsorganisationer, kommuner, länsstyrelser och stiftelser över hela landet har aktiviteter under flaggen Luften är fri.

2020-12-02
Om en månad drar Friluftslivets år igång

Om en månad startar Sveriges hittills största satsning på friluftsliv – Friluftslivets år 2021. Initiativet är taget av Svenskt Friluftsliv med stöd från Naturvårdsverket. Projektet syftar till att fler ska prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta.

Pressbilder