Välkommen till konferensen som tar klivet in i friluftslivets framtid.

Senast uppdaterad 2021-12-09

Länk till digital sändning 6 december

Länk till digital sändning 7 december

Under Friluftslivets år 2021 har vi nått nya höjder inom friluftslivet. Året avslutades med en konferens i Åre 6-7 december, för att sammanfatta Friluftslivets år och diskuterar behov för framtidens friluftsliv.

Det blev två dagar fulla av givande samtal, nätverkande över gränserna, intressanta föreläsningar och workshops samt mycket klokskap för framtiden. Friluftslivets år närmar sig sitt slut, men luften fortsätter att vara fri!

Under konferensens programsida hittar du länkar till digitala sändningar från båda dagarna och successivt kommer dokumentation i form av filmer och presentationen publiceras.

Tack alla medverkande, arrangörer och deltagare för att ni bidrog till en riktig grande finale!

Kontakt:
Johan Faskunger, 070-272 33 99
Klicka för mejlkontakt

Konferencier:
Patrik Jemteborn

Vilka organisationer deltar?
Klicka här!

Konferencier

Att vara moderator kräver en person som kan hålla koll på tiden, vara träffsäker och hålla sig i rätt spår. Därför gick uppdraget gått till Patrik Jemteborn som med humor, insikter och en enorm träffsäkerhet ledde oss under det två dagar långa programmet.

I 15 år har Patrik jobbat med stora internationella vintersportevenemang, närmast i ledningsgruppen för skid-VM 2025. Han har full koll på hur evenemang, besöksnäring och samhällsutveckling går hand i hand med att få folk i rörelse. Innan dess väckte han jämtlänningarna i åtta år som morgonvärd i P4 Jämtland.

Urval av talare

Peter Fredman, Mittuniversitetet, Mistra sport & outdoors & styrelseledamot Svenskt Friluftsliv

Hållbarhet är ett mycket viktigt tema för friluftslivet – inte minst inför framtiden! Föreläsningen fokuserar på friluftslivets hållbarhetsutmaningar såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt, samt på vilket sätt friluftslivet bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Till programmet

Therese Rosenkvist, Friluftsfrämjandet Sjöbo & Sjöbo kommun

Friluftsfrämjandet har tillsammans med flera skånska kommuner drivit friluftsprojektet Häng me´oss ut! Therese kommer redogöra för projektet, resultat och vunna erfarenheter för hur man genom friluftsliv och naturkontakt kan främja hälsa och välbefinnande hos de som behöver det allra mest.

Till programmet

Matti Leijon, Region Östergötland & Yrkesföreningar för fysisk aktivitet

Matti har lång erfarenhet av det strategiska arbetet med att främja fysisk aktivitet på regional och nationell nivå och är ansvarig för kampanjen Sätt Östergötland i rörelse! Matti presenterar sina perspektiv på hur friluftslivarbetet kan stärkas och flytta fram sina positioner.

Till programmet

Hjälp oss nå fler!

Hjälp oss sprida information om konferensen i era digitala kanaler. Länka till våra sändningar, dela bilder från konferensen i sociala medier och tagga med #luftenärfri och #dialogfriluftsliv

Jag vill...

Konferensens medskapare

Ansvarig utgivare: Annika Ismarker

Senast uppdaterad 2021-12-09