Skip to main content

Nu kan din skolklass anta utmaningen att nå världens högsta topp i en backe nära skolan. Välj ut en lokal backe och samla tillsammans ihop det antal höjdmeter som motsvarar stigningen upp till toppen på Mount Everest. Utmana andra klasser på er skola eller mät er mot andra skolor i den nationella topplistan. Vilken skola klarar flest vändor?

Använd utmaningen i skoldagen!

Längs vägen passerar ni tretton andra toppar runtom i Sverige och i världen. Ta chansen att väva in samtal om allemansrätten, Sveriges högst belägna sjö eller vulkantoppen Kilimanjaro i samband med att ni deltar. Ett roligt sätt att kombinera fysisk aktivitet och lärande! Eller varför inte erbjuda det som en aktivitet på friluftsdagen?

Korpen ligger bakom denna fantastiska utmaning och är en del av satsningen Mitt Everest som riktar sig till vem som helst som vill utmana sig. Häng på! Läs mer på skoleverest.se.

#KorpenSkolEverest

Leave a Reply