Skip to main content

Rabarberkompott med vaniljsås

4 portioner

Med smak som en rabarberpaj men anpassad för att tillagas på stormkök. Supergott och perfekt att kunna utnyttja säsongens råvaror i naturens skafferi.

Ingredienser:

Rabarber i tärningar
Hallon eller jordgubbar
Rejäl klick smör
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
Kardemumma

Gör så här:

  1. Smält klicken med smör, och värm rabarbern däri tills den mjuknar.
  2. Tillsätt socker, vaniljsocker och låt puttra ihop en liten stund.
  3. Addera hallon eller jordgubbar och låt mjukna i blandningen.
  4. Tillsätt havregrynen och kokos, rör om och smaksätt med kardemumma. Servera med vaniljsås på tetra och toppa med mer färska bär.

Tack till:

@aktivtfamiljeliv

 

Leave a Reply