Skip to main content

Fattiga riddare

En portion

Det finns två sätt att förbereda brödet till denna klassiska rätt – antingen tar du med färskt bröd i en påse med hål så brödet torkar till perfekt konsistens efter ett par dagar, eller så lufttorkar du brödet helt innan du packar det. Det senare alternativet gör att du kan äta rätten efter en vecka, annars måste du äta det efter ett par dagar för att det inte ska mögla. Färskt bröd fungerar dåligt då det inte suger åt sig någon vätska.

Ingredienser:

1 msk vetemjöl
1 krm salt
0,5 tsk kanel
2 tsk socker
3 msk mjölkpulver

……………………..

+ 1 ägg (2 msk äggpulver+0,5 dl vatten)

+ 1 dl vatten för halvtorrt bröd (lägg till 0,5 dl för helt torrt bröd)

+ 2 skivor torrt ljust bröd

+ 25 ml olja eller smör till stekning

Hemma: Blanda alla torra ingredienser i en påse.

På fjället: Vispa ihop alla ingredienser och doppa bröden i smeten. Stek dem på båda sidor så att de får färg. Den som vill ha dem sötare strör på lite extra socker.

Tack till:

@mat.uteliv

 

Leave a Reply