Skip to main content

Visa upp skolans bästa utemiljö i vår kampanj under september/oktober

Skolan spelar en stor roll för barns kunskap om naturen och vana att vistas utomhus. I september och oktober under Friluftslivets år 2021 kommer Luften är fri lyfta skolan och vikten av utomhuspedagogik lite extra.

I kampanjen #uteklassrummet kommer vi lyfta ett antal utemiljöer som används för utomhuspedagogik i våra sociala kanaler @luftenarfri. Syftet med detta är att inspirera bland annat lärare att ta steget ut i naturen och hålla lektioner utomhus.

Vi efterlyser nu skolor som vill vara med och visa upp sin bästa utemiljö – det kan vara skolgård, park, skogsdunge eller andra miljöer. De första tio bidragen som lämnas in och uppfyller kriterierna premieras med en skolryggsäck från Skogen i skolan med undervisningsmaterial för undervisning utomhus.

Klicka här för att läsa mer om kampanjen och hur materialet ska lämnas in

Vi önskar ert material senast den 9 september 2021 för att kunna planera inläggen.
Skicka till:
ylva.berner[at]svensktfriluftsliv.se.

Stort tack på förhand för era bidrag!

Läs gärna mer om projektets satsning på skolan på luftenarfri.nu/skolan

Leave a Reply