Skip to main content

LUFTEN ÄR FRI BJUDER IN TILL WEBBINARIUM

De ovana behöver sällskap för att komma ut i naturen, men hur motiverar man vuxna, barn, elever, lärare och medarbetare att ta med varandra ut? Vilka drivkrafter styr och varför är en friluftkompis så viktig? Ta del av erfarenhet från personer som jobbat mycket kring detta och hör vad forskningen har att säga.

NÄR: 3 mars klockan 10-11.30
VAR: Zoom (kan ses i efterhand via youtube)

PROGRAM:

Intro – senaste nytt från Luften är fri

Varför behövs kompisar i friluftslivet?
Johan Faskunger berättar vad forskningen säger.

Motivation och drivkrafter
Hur motiverar man andra att vilja bli kompisar? Vilka drivkrafter finns och hur kan vi samverka för fler möten? Natassia Fry från Kompis Sverige berättar om hur de arbetar för att få fler att mötas. Josefin Säfström, Håll Sverige rent ger exempel på hur de ska genomföra ett pilotprojekt tillsammans med Kompis Sverige under året.

Om Familjekompis
Aziza Radhi från Bilda studieförbund berättar om familjekompis – en verksamhet om ger etablerade svenskar och nya svenska familjer möjligheten att lära känna varandra, öka förståelsen samt skapa värme mellan människor.

Jämlikhet och fördomar
Hur skapar vi jämlika möten i naturen? Och hur undviker vi att fördomar späs på när människor med olika bakgrund möts i nya sammanhang? Föredragshållare: Matilda Käll Frisk och Siri Hartmann, projektet Skogskompisar.

ANMÄLAN

Maxtaket på 100 anmälda deltagare har nåtts, dessa kommer att ha möjlighet att delta i Zoom och ställa frågor till föreläsare, länk till webbinariet har skickats ut via epost den 2 mars.

Webbinariet spelas in och kommer att kunna ses i efterhand via Youtube (Luften är fri).

Leave a Reply