Skip to main content
Laddar Aktiviteter

« Alla Aktiviteter

  • Detta aktivitet har redan ägt rum.

Promenera genom en svensk djungel- Upptäck Kyrksjölötens naturreservat

1 maj, 2021 kl 08:00 - 17:00

|Återkommande Aktivitet (Se alla)

An event every day that begins at 08:00, repeating until 31 maj, 2021

Kyrksjön omges av en av stadens största fuktlövskogar. En trolsk miljö som är ypperlig för fåglar, grodor, insekter och vedsvampar. Här finns regionens samtliga groddjursarter samlade: större och mindre vattensalamander, padda, åkergroda och vanlig groda.

Promenadstråket norr om sjön är tillgänglighetsanpassad med ett trädäck som slingrar genom lövsalarna. Om våren är fågelsången utmed promenaden magnifik.

Du hittar stråket på Naturkartan.

Du kan stanna till på en av sjön bryggor för att vila, ta en picknick. Har du tur kan du få se fiskgjuse, häger och även den ovanliga svarthakedoppingen som häckar här.

Rikt på naturupplevelser

Kyrksjölöten är en liten pärla bland Stockholms naturområden. Reservatet ligger mitt bland Norra Ängbys villaträdgårdar. Sjön, fuktlövskogen, den öppna marken som finns i reservatet gör området rikt på naturupplevelser. Ett system av gångvägar och stigar för promenader och motionsturer gör att du lätt kan ta dig fram i området och få syn på spännande djur och växter.

En del av Kyrksjölöten är även skyddat som Natura 2000-område, eftersom det finns goda förutsättningar för större vattensalamandern att leva här. Från östra bryggan går det bra att bada på sommaren.

Nu på våren vill vi särskilt uppmärksamma dig på att koppla hunden och att följa regler om eldning. Tänk på att lämna naturen som den var när du kom dit.

Detaljer

Datum:
1 maj, 2021
Tid:
08:00 - 17:00
Aktivitet Kategori:
View Aktivitet Website

Arrangör

Miljöförvaltningen i Stockholms stad
E-post:
miljoforvaltningen@stockholm.se
View Arrangör Website

Annan

Svårighetsgrad
Lätt
Beskriv tillgängligheten (T. ex. typ av terräng, hinder, viloplatser mm)
Genom reservatet löper lättillgängliga stigar.