Skip to main content
Laddar Aktiviteter

« Alla Aktiviteter

  • Detta aktivitet har redan ägt rum.

Vinterfågelrally

13 februari kl 08:00 - 16:00

2kr

Vinterfågelrally! Nu på lördag den 13 februari arrangerar Slåttergubben för tredje året på rad ett landstäckande ekorally. I fjol slogs rekord med 22 lag från 13 olika landskap och storstadsregioner där man tillsammans lyckades skrapa fram hela 110 arter. Med allt ifrån arter som bläsgås och tofsvipa i Blekinge till röd glada i Västergötland och tordmule i Södermanland, via tretåig hackspett i Värmland vidare till lappuggla och gråspett i Västerbotten och till trippel i skogshöns och bändelkorsnäbb i vackra Jämtland.

Rallyt pågår fram till kl 16 och här är bara muskelkraft och kollektivtrafik som gäller. Man tävlar ensam eller i lag och deltar genom att rapportera in arter i ett rapportformulär (senast 18:30) samt skänka 2 spänn/art som oavkortat går till Slåttergubbens naturvårdsarbete. Vinnaren i varje landskap tilldelas en värdecheck á 500 kr hos Slåttergubben, dessutom utlottas 3 värdecheckar á 1000 kr bland alla deltagande lag. För den som vill följer lite härligt rallyskvaller, vinstutlottning och artnörderi på zoom-länk efteråt.
 
Så bryt vinterdepressionen för en stunds fågelrally, delta om fina priser på ekologisk fågelmat och gör samtidigt nytta för både miljö och natur!

För mer info se hemsidan (slattergubben.se) eller facebooksidan (facebook.com/slattergubben).

Detaljer

Datum:
13 februari
Tid:
08:00 - 16:00
Pris:
2kr
Aktivitet Kategorier:
, , , ,

Arrangör

Slåttergubbens ekologiska fågelfrön
Telefon:
0738-322559
E-post:
info@slattergubben.se
View Arrangör Website