Skip to main content
Laddar Aktiviteter

« Alla Aktiviteter

  • Detta aktivitet har redan ägt rum.

PINK prova-på-topprep

13 september kl 16:30 - 17:30

Gratis

Häng med ut på klippan tillsammans med PINK – friluftsliv inspirerat av kvinnliga äventyrare!

Prova-på-topprep kurs den 13 september är exklusivt för dig som är ny/oerfaren inom friluftslivet, inte klättrat tidigare och vill klättra med instruktörer. På detta prova-på äventyr erbjuder vi grundläggande genomgång av utrustning, kommandon och tips på utomhusklättring. Vi provar att klättra topprep och anpassar klättringen utifrån gruppens förmåga och förhållanden på plats.

Kursen erbjuds gratis för dig som är ny/oerfaren av friluftsliv.

Är kursen fullbokad går det bra att köa. Är du van vid friluftsliv men nybörjare på klättring eller bara har klättrat lite? Boka här:
https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/klattring/klattring/pink-prova-pa-topprep-2/

Oömma kläder efter väder och skor som funkar för klättring. Ta med vattenflaska, energitillskott och sittunderlag kan vara bra.

Välkommen!

Johanna och Anna

Utrustning att ta med: Klätterskor/åtsittande gympaskor

Utrustning som finns att låna
Klättersele
Klätterhjälm
Repbroms och karbin
Klätterskor i stl 38-39. Det funkar utmärkt att klättra i åtsittande gympaskor!

VÄGBESKRIVNING
Med buss 409 från Slussen, tar ca 28 min till hållplats Knut Stangenbergs väg. Därifrån ca 5 min gångväg till Brukshundklubben.
Med bil, kör mot Värmdö, sväng av mot Skuru. Bäst är att köra som heldragen linje. Vägen förbi lilla sjön regleras med trafikljus där man kan få vänta ganska länge, enfilig sträcka.
https://www.klatterklubben.com/globalassets/stockholms-kk—klattring/forare/nyckelvikenforare20-11-28.pdf

På detta äventyr begränsar vi antal deltagare och håller avstånd, stanna hemma om du har symptom. Mer information om Friluftsfrämjandets anpassningar med anledning av pandemin👉
https://www.friluftsframjandet.se/aktuellt/covid19/

PINK Prova-på-topprep genomförs med stöd från Svenskt Friluftsliv under Friluftslivets år 2021 https://www.luftenarfri.nu

PINK är friluftsliv inspirerat av kvinnliga äventyrare – öppet för alla! Möt några av våra PINK inspiratörer här:

💗 Elin Skyttedal, Konstruktör, Alpinist. Elin har alltid haft en dröm om att komma ut och bestiga berg-drömmarna förblev drömmar tills för 3 år sedan då hon åkte till sitt första berg, Kilimanjaro. Elin har sedan dess klättrat i både Norge och Alperna där hon även spenderat tid boendes i en van. Hösten 2018 gav sig Elin på sin största utmaning hitintills, det tekniskt svåra berget Cholatse i Nepal 6440m där hon vart den första svenska kvinnan att stå på toppen.

💗 Helena Rosquist Tranevig, Äventyrare, Bloggerska. Helena driver Sveriges första och största vandringsblogg med start 2003 – Vandringstjejen. Helena brinner för att inspirera andra att förstå att utelivet inte är så krångligt som många tror. www.vandringstjejen.se är en sida fylld med vandring, kartor, bilder, paddling, vandringsleder och äventyr lämpliga för barn – ett friluftsliv för alla!

💗 Karin Innings, vandringsledare och författare till flera vandringsguider. Karin är en stigfinnare med stort intresse för kartor och vacker natur. I sina böcker har hon beskrivit mängder med dagsturer i Roslagen, i Stockholms skärgård, på Gotland och hemma i skogarna i Nacka Tyresö. Alltid nya stigar att upptäcka, utmaningen ligger i att sätta ihop lagom långa och varierade rundturer. Senaste projektet är facebookgruppen Vandring i Sverige (sökbart bibliotek över vandringsturer) https://www.facebook.com/groups/297320814681507/

💗 Simona Höglund, Entreprenör och Äventyrare. Simona är en sann glädjespridare och brinner för att dela med sig av sin passion för friluftsliv och ute aktiviteter, lära ut och dela med sig av sina kunskaper och inspirera andra för att upptäcka nya horisonter inom friluftsliv. Hon är född och uppvuxen i den tjeckiska bergvärlden men Svenska fjällen blev hennes nya arena för 10 år sedan. En passionerad friluftsmänniska med många olika intressen från skidåkning & toppturer till fjällvandring, flugfiske, sportklättring, kayaking, cykling och yoga. Fjället och bergen är hennes andra hem där hon känner ro och lugn. Där hittar hon sin inre harmoni. Simona är examinerad fjälledare sommar enligt Fjällsäkerhetsrådet och registrerad fjälledare i SFLO. Under 2017 Adventure Academy genomförde Simona ”Extreme Wanderlust” på 38 dagar och för egen maskin besökte hon alla yttersta geografiska punkter i Sverige (med cykel, kajak och genom att vandra). Tävlingsbakgrund i alpint och friåkning (Freeride World Qualifiers), älskar att topptura och åka pudersnö. Idag enda kvinna i Sverige som påbörjat UIMLA (Internationel Fjälladere Certifiering). Hennes motto är: ”Never Stop Exploring”
Insta: @simushski  &  @scandinavian.escapes

Detaljer

Datum:
13 september
Tid:
16:30 - 17:30
Pris:
Gratis
Aktivitet Kategorier:
,
View Aktivitet Website

Arrangör

Friluftsfrämjandet PINK
E-post:
pink@friluftsframjandet.se
View Arrangör Website

Annan

Svårighetsgrad
Medel
Utrustning
Finns att låna

Plats

Nyckelviken
Nyckelviken
Nacka, Välj ett land:
+ Google Map