Skip to main content
Laddar Aktiviteter

« Alla Aktiviteter

Expedition kulturarv – digital kulturmiljökarta för skolan

25 mars - 31 december

Gratis

Denna aktivitet riktar sig främst till lärare och elever på grundskolorna i Halland.

Upptäck den spännande historien som finns runt hörnet!

Lärare och pedagoger kan med hjälp av kartan Expedition kulturarv ta med eleverna ut och upptäcka den lokala historien och fornlämningar som finns i närheten av skolan. Den kan användas i undervisningen som ett komplement till ordinarie läromedel. Verktyget kan dessutom användas i fritidsverksamheten, som inspiration till utflykter och utforskande av närmiljön. Kartan kan användas i mobil, surfplatta eller på dator, men det går också att skriva ut kartblad på papper.

Kartan visar fornlämningar, arkeologiska fynd, historiska byggnader, sägner och andra kulturmiljöer, inom en radie om 4 km från alla grundskolor i Halland. Syftet är att tillgängliggöra och hjälpa pedagoger och elever att hitta intressant fakta om Hallands historia. Det kan vara svårt att leta fram det intressanta i den mängd information som finns digitaliserad om kulturarv på nätet, med kartan blir det lättare att hitta intressanta detaljer om platser och fornlämningar som eleverna kan besöka med en kort promenad.

Utöver själva kartverktyget finns extramaterial för både pedagoger och elever att ta del av, däribland en manual för kartan, pedagogiskt material och Story maps – interaktiva kartor med berättelser och information, fotografier, filmer, mm.

Detaljer

Börjar:
25 mars
Slutar:
31 december
Pris:
Gratis
Aktivitet Kategori:
View Aktivitet Website

Arrangörer

Länsstyrelsen i Hallands län
Region Halland

Annan

Svårighetsgrad
Lätt
Beskriv tillgängligheten (T. ex. typ av terräng, hinder, viloplatser mm)
Den digitala kartan är fri att användas av alla. Den fysiska tillgängligheten till fornlämningarna varierar.

Plats

Halland
Kungsbacka, Falkenberg, Varberg, Laholm, Hylte, halmstad, Sverige + Google Map