Skip to main content
Laddar Aktiviteter

« Alla Aktiviteter

Äventyrshelg hos Ramoa Adventure Village

11 juni kl 17:00 - 13 juni kl 13:00

3990kr

Häng med på en spännande äventyrshelg med utemat, eld och vatten i fokus! Denna helg syftar till att berika ditt friluftsliv genom nya upplevelser och inspiration på både land och vatten. Utekocken Elle Nikishkova från Elles Utemat guidar dig genom olika matlagningstekniker över öppen eld och delar med sig av sin kunskap om utematlagning. Tillsammans lär vi oss att plocka vilda ätliga växter i skogen samt göra upp eld i naturen. Du får lära sig att tända eld med tändstål, tillverka fjäderstickor, baka i fältugn och mycket mer. Under helgen får deltagarna utforska platsens vackra natur från kanot eller kajak samt prova på fiskelyckan i Klockesjöns glittrande vatten under ledning av Jan Evansson från Ramoa. På kvällen slappnar vi av i vedeldade badtunnor och bastu efter ett härligt kvällsdopp i sjön.

Boende

Kursdeltagarna bor i en stor tältkåta eller i ett hammockhus på Ramoa Adventure Village. Liggunderlag och sovsäck finns på plats. Vid önskemål om boende i stuga, kan boendet uppgraderas för en extra kostnad direkt hos Ramoa Adventure Village (förutsatt att lediga stugor finns).

Faciliteter

Utematlagning och genomgångar sker under tak utomhus.

Badtunna, bastu, dusch och toaletter finns i vårt camp.

Intill vårt camp finns badbrygga och kanoter och kajaker.

Covid-anpassning

Med tanke på rådande situation har vi planerat boendet och inkvarteringen av deltagarna enligt rekommendationer. Ytterligare anpassning kan genomföras när vi vet mer om läget under maj 2021.

Generösa avbokningsvillkor erbjuds med tanke på rådande situation.

Presentation av kursledare

Elles Utemat drivs av Elle Nikishkova, en passionerad utekock som jobbar med matlagning över öppen eld och närproducerade och ekologiska råvaror. Hon syns ofta på Nyhetsmorgon som TV4s matsvampexpert, där hon inspirerar tittarna till att plocka vildvuxet i naturen och laga spännande maträtter över öppen eld. Elle är utbildad svampkonsulent och håller svampkurser under säsong.

Ramoa Adventure Village drivs av Jan Evansson som under kursen kommer att guida oss i vårt camp, på vatten i kajak eller kanot. Jan är också vår fiskeguide under helgen.

Tidsplan och bokning

Följ bokningslänk för bokningsinformation och schemat för äventyrshelgen.

 

 

Arrangörer

Elles Utemat
Ramoa Adventure Village

Annan

Svårighetsgrad
Lätt
Utrustning
Finns att låna

Plats

Ramoa Adventure Village
Ramkvilla Torp 16
Ramkvilla, 57474
+ Google Map
Webbplats:
https://ramoa.se/